Glas Javnosti

RUSI NE ZABORAVLJAJU DIVERZIJU NA SEVERNOM TOKU: SAD i Britanija jedine imaju kapacitete da izvedu sabotažu

Svet
Autor: Glas javnosti

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev poručio je da ne može sa sigurnošću da kaže ko tačno stoji iza napada na Severni tok, ali da zna da onakav teroristički napad nije mogao bilo ko da izvede, već da su za to bila potrebna posebna odeljenja, koja, kako je ocenio, postoje u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. 


Patrušev je dodao i da smatra da tvrdnje o umešanosti ukrajinskih terorista nisu tačne, jer ne veruje da Kijev ima specijalce koji su obučeni za izvođenje ovakvih napada, a ni da je režimu Zelenskog potrebno tako nešto jer on, kako je kazao, "stoji u Berlinu sa ispruženom rukom u nadi na povećanje vojne i druge pomoći".

"Kijev ništa nije izgubio niti dobio od uništenja gasovoda", pojasnio je Patrušev, a zatim dodao da bliska ekonomska saradnja Nemačke i Rusije nikada nije odgovarala Vašingtonu i Londonu.



Medijski natpisi koji se pojavljuju na ovu temu objavljuju se tendenciozno kako bi zbunili javnost, rekao je on i dodao da Rusija neće odustati od sprovođenja objektivne istrage o terorističkom napadu koji se prošlog septembra odigrao u Baltičkom moru.

"Tvrdnje da SAD i Velika Britanija nisu umešane u teroristički napad se, očigledno, promovišu jer se računa na to da je javnost nesposobna da rasuđuje logički", objasnio je ovaj ruski zvaničnik.

U isto vreme, Patrušev je kazao i da je današnja Nemačka nesamostalna država, o čemu vrlo dobro govori i činjenica da se na njenoj teritoriji nalazi američki kontingent od 35.000 vojnika.



Vašington je dugi niz godina kontrolisao bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel, a sada nastavlja da ponižava Nemačku, u kojoj ipak vrlo dobro shvataju da će sabotaža Severnog toka nesumnjivo dovesti do pada ekonomskih pokazatelja te zemlje, zaključio je on. 

"Nemačka, koja već dugi niz godina pokušava da izgradi svoju privredu na jeftinim energetskim resursima iz Rusije i njihovoj kombinaciji sa naprednim nemačkim tehnologijama, kao niko drugi razume da će ovaj teroristički napad na gasovod definitivno dovesti do pada nemačke privrede", objasnio je Patrušev u intervjuu za "Argumenti i fakti", nakon čega je dodao da Vašington primorava Berlin da prihvati scenario koji odgovara SAD.

Glas javnosti/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR