Glas Javnosti

RUSI ISKANDEROM GAĐALI DNJEPAR: Poginulo dete (2), povređeno više od 20 civila (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U Dnjepropetrovskoj oblasti u ruskom napadu na grad Dnjepar poginula je dvogodišnja devojčica. Njeno telo otkriveno je tokom noći pod ruševinama pogođene zgrade.

U raketnom udaru povređene su 22 osobe, među kojima petoro dece, izvestio je na Telegramu načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Sergej Lisak

Dve dvospratne zgrade, između kojih je pala raketa, delimično su uništene. Osim toga, oštećeno je 10 privatnih kuća, vozila, prodavnica, gasovod.

Na snimku koji je podelio predsednik Volodimir Zelenski vidi se kako spasioci pretražuju ostatke dvospratnice.


Zelenski je opisao eksploziju u Dnjepru kao namerni ruski napad, iako je Rusija ranije negirala da je ciljala civile tokom invazije na susednu zemlju.

Posle sinoćnjeg napada, Rusi su noću nastavili granatiranje Dnjepropetrovske oblasti. Ukrajinski vojnici oborili su dve krstareće rakete i jedan jurišni dron iznad regiona.

Eksplozije su se čule i iznad glavnog grada Kijeva, gde su ponovo delovali sistemi PVO.


Eksplozije su zabeležene i u drugim delovima zemlje.

Zvaničnici u Sumi, na severu, zabeležili su 87 eksplozija kao rezultat ruskog granatiranja, govoreći o povredama i uništavanju infrastrukture.

Više desetina eksplozija je takođe prijavljeno u ruskim gradovima Berdjansku i Melitopolju.

U samoj Rusiji, zvaničnici su ranije u subotu saopštili da su još dve osobe poginule u novim napadima u pograničnom regionu Belgoroda.


Glas javnosti/Obozrevatel

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR