Glas Javnosti

RUSI DOPREMAJU NOVE TRUPE: Ukrajinci otkrili plan Moskve, stižu pojačanja iz ove baze

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako bi popunila svoje jedinice u Ukrajini, Rusija premešta trupe iz baza u Gruziji, tvrdi generalštab ukrajinske vojske.

- U cilju popune oružanih snaga Ruske Federacije, sa okupiranih teritorija Gruzije jedinice 4. (Chinvalski okrug, Južna Osetija) i 7. (Abhazija) vojne baze, koje su u sastavu Južnog vojnog okruga, prebačene su sa okupiranih teritorija Gruzije u Ukrajinu - objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku, prenosi agencija Ukrinform.

Prema podacima Generalštaba, iz 4. vojne baze su formirane i poslate u Ukrajinu tri bataljonske taktičke grupe (BTG) sa ukupnim brojem do 1.200 ruskih i osetskih vojnika,a od jedinica 7. vojne baze formirane su dve BTG koje broje oko 800 ljudi.


Generalštab Oružanih snaga Ukrajine napominje da ruske trupe i dalje imaju kadrovske probleme, a takođe se navodi da su "ukrajinske jedinice u oblastima Donjecka i Luganska odbile četiri napada ruskih okupatora u protekla 24 sata".

Ukrajinski vojnici uništili su sedam tenkova, sedam oklopnih vozila, dva vozila i jedan protivtenkovski top. Neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu, precizira se u saopštenju ukrajinskog Generalštaba, navodi Ukrinform.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR