Glas Javnosti

Рудолф Ђулијани: Трамп не би требало да сведочи у истрази о Русији

Svet
Autor: Глас јавности / Данас / од 21.08.2018

Не би требало да сведочи у истрази о Русији јер би могао бити ухваћен у замку.

„Доналд Трамп не би требало да сведочи у истрази о Русији јер би могао бити ухваћен у замку и оптужен за кривично дело“, казао је његов адвокат Рудолф Ђулијани током телевизијског интервјуа када је, према извештајима, „уздигнутих обрва“ изјавио да „истина није истина“.

На то му је домаћин интервјуа на НБЦ Чак Тод узвратио да је „истина истина“, што је Ђулијани негирао јер, како је казао, „у овом случају смо имали у виду да су две ривалске верзије догађаја биле у сукобу“. Овакав његов став чини се да одржава и контроверзне наводе Трампових помоћника. У јануару прошле године, Кељан Конвеј, саветница у Трамповом тиму, казала је за исту телевизију и истом новинару да је Бела кућа имала право да презентира „алтернативне чињенице“ на шта је водитељ програма Чак Тод узвратио да „алтернативе нису чињенице, већ неистине“.

На питање које је новинар упутио Ђулијанију да је Трампов тим спречио могућност сведочења у истрази коју предводи специјални тужилац Роберт Милер о наводном руском мешању у изборе у САД, Трампов адвокат је одговорио: „Нећу наваљивати на Трампа да сведочи јер би могао упасти у замку кривичног дела“.

Додао је да „када ми кажете да би он требало да сведочи јер ће рећи истину и да не би требало да брине, то је толико глупо јер је то нечија верзија истине. То није истина“. Водитељ емисије је додао „истина је истина“, на шта је Ђулијани узвратио „истина није истина“. Тод је ставивши руку на чело узвикнуо „ово неће изаћи на добро“.

Ђулијани је потом указао на оптужбе за ометање правде против председника засноване на разговору који је имао са директором ФБИ Џејмсом Комијем у фебруару 2017. те да се извештај Трампа о том разговору драстично разликује од Комијевог. „Ако си геније, кажи ми шта је истина“, казао је Ђуилијани свом домаћину. „Постоји разлика у кредибилитету између њих двојице. Морате изабрати једног од њих“.

Није ово први пут да Ђулијани, бивши градоначелник Њујорка, иступа овако непомирљиво о истом догађају. Како наводи Би-Би-Си, Ђулијани је у мају за Вашингтон пост казао да су Милер и његов тим „можда имали другачију верзију истине“.

За Ђулијанија истрага о руском мешању у изборе је „дивља и луда“. Сам председник је Милерову истрагу много пута назвао „ловом на вештице“.

Глас јавности / Данас / од 21.08.2018

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR