Glas Javnosti

RITER: Iran je pokazao Americi i Izraelu da moraju paziti šta rade

Svet
Autor: Glas javnosti

Osvetnički napadi Irana stavili su do znanja Amerikancima i Izraelcima da će morati da pripaze na to što rade i da, pre donošenja novih odluka, izvagaju koje bi mogle biti posledice, kaže bivši američki obaveštajac.

Izrael je mislio da može da napadne Iran i da ne pretrpi nikakve posledice za to, ali to više nije moguće, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter za.

"To znači da u budućnosti, ako Izrael ili Sjedinjene Države planiraju da sprovedu akciju protiv Irana, oni moraju da izvagaju posledice svojih akcija znajući da Iran ima kapacitet da posegne i dospe do bilo kog mesta, bilo koje tačke, mete u Izraelu ili van njega, i da niko ništa neće moći da uradi da to spreči. Zbog toga je predsednik Bajden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanjahuom, premijerom Izraela, govoreći mu: Nemojte da uzvratite", objasnio je Riter. 

Prema njegovim rečima, napad Irana na Izrael je bio jedna "izuzetno uspešna operacija" i to ne samo za Iran, već za ceo svet, budući da je stavljeno do znanja da je Iran u stanju da odgovori. Ova nova realnost, kako ocenjuje, moći će "da drži Izrael i Sjedinjene Države pod kontrolom".

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR