Glas Javnosti

RITER: Amerika neće ugušiti moj glas

Svet
Autor: Glas javnosti

Uprkos tome što me je moja Vlada lišila mogućnosti da lično doputujem u Sankt Peterburg na Međunarodni ekonomski forum, zahvaljujući savremenim tehnologijama, moj glas neće biti ugušen, izjavio je bivši američki obaveštajac i vojni analitičar Skot Riter, nakon što mu je Stejt department oduzeo pasoš prilikom ukrcavanja na let za Rusiju.

„Razočaranje koje sam osetio kada mi je moja Vlada uskratila mogućnost da lično doputujem u Sankt Peterburg bilo je veliko“, naglasio je Riter za RT, čiji je čest gost i kolumnista.

On je istakao da, zahvaljujući modernim tehnologijama, njegov glas neće ugušiti oni koji se ne slažu sa porukama koje on prenosi.

Riter će učestvovati na sesiji RT na forumu 7. juna.

Prethodno, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da je oduzimanje pasoša Riteru još jedan primer toga da su se Sjedinjene Američke Države pretvorile u policijsku državu, Rusija protiv toga ništa ne može da preduzme u pravnom smislu.

Prethodno, Riter je saopštio da mu je po nalogu Stejt departmenta oduzet pasoš prilikom ukrcavanja u avion, te je zbog toga sprečen da otputuje u Rusiju na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu.

Stejt department je povodom vesti o incidentu sa Riterom saopštio za Sputnjik da ne može da komentariše status pasoša američkog građanina.

Međunarodni ekonomski forum počeo je juče i traje do 8. juna, a glavna tema ovogodišnjeg foruma je „Osnova multipolarnosti — formiranje novih centara rasta“. Ruski predsednik Vladimir Putin će se obratiti na plenarnoj sednici foruma 7. juna.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR