Glas Javnosti

RIČARD GRENEL na Vidovdan odao počast SRPSKIM HEROJIMA i spomenu na SRPSKE SVETE MUČENIKE

Svet
Autor: Glas javnosti

Čestitka koju je povodom Vidovdana Srbiji i Srpskom narodu uputio posredstvom svog tviter naloga Ričard Grenel, uz poruku da “odajemo počast herojima koji su 28. juna 1380. godine započeli bitku protiv Osmanlija na Kosovu”, naišla je na uobičajeni negativan odgovor privremenih prištinskih institucija, koji svojim lažima ponovo pokušavaju da prekroje istoriju.  

Naravno, neuspešno, jer pokušavajući da prekroje istoriju Srba, oni udaraju na same temelje savremene civilizacije i celog naprednog čovečanstva koje dobro pamti i istoriju ne želi da zaboravi.

 

Na žalost, kada neće sami da se ,,opasulje” i shvate da njihove stalne laži ne mogu proći, lekciju iz istorije je bivšoj ambasadorki takozvanog Kosova u Vašingtonu Vljori Čitaku, morao da održi i visoki američki zvaničnik Ričard Grenel, koji je u vreme predsedništva Donalda Trampa bio njegov specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine.  

 

U “tviter ratu” SAD i tzv. Kosova, Grenel istinom pobedio Čitaku

 

U svom tviter nalogu, Grenel je napisao: "Danas odajemo počast herojima. Na današnji dan 1389. godine započela je bitka protiv Osmanlija na Kosovu". Danas je, kako je dodao u svojoj čestitci na tviteru 28. Juna - , "spomen dan na Svetog kneza Lazara i srpske svete mučenike".

 

Reagujući na ovu divnu čestitku upućenu Srbiji i Srpskom narodu, bivša ambasadorka lažne i nepostojeće države Čitaku je na svom tviter nalogu napisala da ,,Kosovska bitka teško da je bila srpska bitka, već da se u njoj, balkanska vojska borila protiv Osmanlija" ? 
Bože sačuvaj i sakloni, što bi se reklo, na ovakvu notornu laž jednog bivšeg diplomate nepostojeće države. Odmah se povodom njenih laži oglasio Ričard Grenel, kao i sadašnji ambassador Srbije u SAD Marko Đurić koji je poručio bivšoj ambasadorki tzv. Kosova u Vašingtonu da je sramotno što falsifikuje istoriju.

Grenel je odgovorio na komentar bivše kosovske ambasadorke u Vašingtonu Vljore Čitaku na njegovu vidovdansku čestitku, uz konstataciju da "mora da je iscrpljujuće kad u svemu nalazi povod za bes".

"Suviše lako se nađete uvređenim. Mora da je iscrpljujuće kada u svemu pronalazite povod za bes. Ljudi žele posao i rešenja – pružite ruku", napisao je na Tviteru Grenel.

Đurić je, takođe, na svom tviter nalogu napisao: "Ovo je sramotno. Možete li da nam dopustite da svoj nacionalni praznik provedemo u miru. Hvala vam što ste pokazali svetu da je ono za šta se zaista zalažete netolerancija i plemenska etnička mržnja. P.S. Falsifikovanje istorije neće vam pomoći, već samo može zatrovati buduće generacije mržnjom".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR