Glas Javnosti

REVOLUCIONARNO! Prvi LETEĆI AUTOMOBIL uspešno testiran u Japanu... Očekivanja su da se nađe na tržištu za tri godine (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

Kompanija ’Skaj drajv’ iz Japana je za dve godine postojanja uspela da napravi najmanje leteće vozilo na svetu. Radi se o letećem automobilu koji zauzima prostor kao dva parkirana auta. Let ovog vozila nedavno je prošao uspešno testiranje.

Iz kompanije poručuju da im je cilj komercijalizacija ovih letelica.

Naglašavaju da im je namera da ovi automobili postanu pristupačno i prikladno sredstvo prevoza koje će ljudima da obezbedi siguranu, bezbednu i udobnu vožnju.

U narednom periodu sledi još probnih vožnji ove letelice, kako bi se zadovoljili industrijski standardi u pogledu bezbednosti i tehničkih karakteristika.

To što je prvo testiranje prošlo uspešno, znači da će do kraja godine još testova biti izvedeno i van Tojotinog poligona.

Čelnici gore pomenute kompanije i predstavnici japanske vlade očekuju da u naredne tri godine ovi automobili budu dostupni na tržištu.

Najavljuje se i primena svih modernih tehnologija koja će omogućiti međusobnu povezanost i komunikaciju između svih vozila, nezavisno od pilota, obzirom da je to jedan od najvećih problema ’leteće revolucije’- u vazduhu se ne mogu postaviti saobraćajni znaci ili semafori.

-Leteći automobili će u budućnosti postati normalan način prevoza, a cena će im opadati kako se bude povećavao njihov broj. Naš cilj je da do 2050. godine u Tokiju možete da stignete bilo gde za desetak minuta, što je sada nezamislivo zbog prenaseljenosti- rekao je Fukuzava, izvršni direktor ’Skaj drajva’.

 

 

(Glas javnosti/Dnevno)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR