Glas Javnosti

Rešio da popravi rupu na ulici: Sad mora da plati paprenu kaznu

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedan penzioner iz Italije je želeo da uradi nešto dobro za sve, ali je zbog toga nagrabusio.

 Klaudio Trenta (72) iz mesta Barlasina, nedaleko od Monce, sam je odlučio da popravi rupu na putu i zbog toga je, verovali ili ne, kažnjen sa tačno 882 evra.

Trente je svoju bizarnu priču podelio na društvenim mrežama, tačnije na Fejsbuku, nakon čega su to preneli brojni italijanski mediji, uključujući Il Corriere della Sera i Sardegnalive.

Italijan je svojevremeno na FB formirao i grupu "Succede a Barlassina e dintorni", što bismo preveli kao "Događa se u Barlasini i okolini", sa ciljem da mu se ljudi javljaju i prijavljuju eventualne probleme, budući da je stranica posvećena komunalnim i drugim pitanjima na tom području.

Trente je pokazao i obaveštenje o kazni većoj od 800 evra, koja može biti umanjena na 622 evra, ako plati u roku od 5 dana. U obaveštenju piše da je "prekršio Zakon o putevima", jer je "samoinicijativno sanirao rupu na putu, na raskršću ulica Monte Santo i Trieste".

Dalje se navodi i da je Klaudio dužan da "stanje vrati u prvobitno". Dakle, praktično bi trebalo da ponovo otvori rupu na putu. Ipak, Italijan kaže kako nema nameru da plati kaznu.

- Davno sam javio lokalnim vlastima da postoji problem na putu, ali kada sam video da niko ništa ne preduzima, odlučio sam da sam popravim put, te sam 26. aprila sanirao oštećenje, a 10. maja mi je stigla kazna - kaže Trenta.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR