Glas Javnosti

REKORDNA ZAPLENA KOKAINA: Drogu u ogromnim količinama krili u KUTIJAMA s bananama, a trebalo je da ZAVRŠI u Sloveniji! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ogromne količine kokaina, koji bi uličnom prodajom doneo švercerima basnoslovnu sumu novca, otkrivene su juče na Malti, u kontejneru koji je prevozio banane. U laboratoriji je utvrđeno da se radi o kokainu veoma visoke čistoće.

Kontejner koji je putovao iz Ekvadora u Sloveniju, sadržao je rekordnih 740 kilograma kokaina u vrednosti od oko 100 miliona evra , prenose slovenački mediji objavu malteške carine.

Kako prenosu "Jutarnji list ", radi se o rekordnoj zapleni kokaina u sredozemnoj ostrvskoj državi, većoj od prošlogodišnje zaplene 612 kilograma droge u brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija.

Malteška carina je saopštila da je droga otkrivena kao rezultat operacije koja je već dugo trajala. Pregledan je sav teret, uključujući 1.080 kutija banana, od čega je 37 kutija uz banane sadržalo ukupno 740 paketa bele supstance.

 O pronalasku droge obaveštena je posebna jedinica malteške policije za borbu protiv droga i dežurni sudija Karolin Faruđa Frendo koja vodi istragu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR