Glas Javnosti

Razočarani zbog Trampove odluke: "Ovo ide predaleko"

Svet
Autor: Glas javnosti

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa produžila je zabranu za odobrenje zelenih karti izvan SAD do kraja godine.

Direktor Gugla je "razočaran", dok direktor Majkrosofta smatra da "nije trenutak" za pooštravanje migracione politike nakon odluke Trampa.

-Imigracija je dala ogroman doprinos ekonomskom uspehu SAD-, napisao je na Tviteru direktor Gugla Sundar Pičaj, poreklom iz Indije.

Direktorka Jutjuba Suzan Vojčicki, koja je ćerka poljskog imigranta, takođe je na Tviteru napisala da -imigracija ima centralno mesto u istoriji SAD, a i u njenoj ličnoj-.

Rođen u Južnoj Africi, direktor Tesle Ilon Mask je na Tviteru napisao da se "uopšte ne slaže" sa odlukom američkog predsednika.

-Reforma viznog sistema ima smisla, ali ovo ide predaleko-, napisao je on. -Nije trenutak da se naša država odrekne međunarodnih talenata ili da izazove neizvesnost ili anksioznost-, napisao je na Tviteru predsednik Majkrosofta Bred Smit.

Predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da suzbije imigraciju i obustavi izdavanje viza radnicima i studentima iz inostranstva, uz opravdanje da je potrebno zaštititi Amerikance koji zbog pandemije ostaju bez posla. Do kraja godine se neće izdavati radne H-1B vize, koje se često koriste u sektoru visokih tehnologija, kao i studentske J-1 vize, a zabrana važi i za L-1 vize koje se izdaju menadžerima multinacionalnih korporacija.

Zabrana se odnosi i na H-2B vize koje su se izdavale za privremene poslove. Te vize će i dalje moći da dobiju poljoprivrednici, zdravstveni radnici, oni koji rade u industriji hrane, čuvaju decu ili pomažu starijima.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR