Glas Javnosti

RAZGOVARAĆEMO SA VAMA JEZIKOM SILE, DRUGI NE RAZUMETE! Medvedev: Hipersonične rakete Cirkoni - poklon za Novu godinu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska fregata Admiral Gorškov koja je u sredu stupila na borbeno dežurstvo trebalo bi da urazumi svakoga ko se usudi da predstavlja direktnu pretnju Rusiji, upozorio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.


Medvedev je rekao da je fregata sa hipersoničnim projektilima Cirkon, koja je juče otpočela svoj put ka obalama NATO-a preko Atlantskog i Indijskog okeana i Sredozemnog mora, „glavni poklon za Novu godinu“.

„Glavni poklon za Novu godinu sa raketama „Cirkon“ krenuo je juče ka obalama NATO zemalja. Hiljadu kilometara njihovog dometa sa hipersoničnom brzinom od devet mahova, i mogućnošću upotrebe bilo kog punjenja uz garanciju savladavanja bilo koje protivraketne odbrane. Neka stoji negde 100 milja od obale, bliže reci Potomak. Zato se radujte!" napisao je Medvedev.

Komentarišući apel Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi građanima Rusije koji je danas objavljen na Telegram kanalu, Medvedev je istakao da će Rusija osvetiti svakog ubijenog Rusa.

- Razgovaraćemo sa vama jezikom sile, jer drugačije ne razumete. I proizvoditi još savremenije oružje s kojim ćemo uništavati nacističku strvinu koju ste stvorili u 21. veku. Osvetićemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje - stoji u objavi bivšeg ruskog predsednika.

U apelu američke ambasade u Moskvi, navodi se da su se Rusija i SAD takmičile i sarađivale u prevazilaženju najvećih izazova sa kojima se svet suočava, te da ovo što se sada dešava „nije dostojno” Rusa.

Apel je propraćen video kompilacijom, koja, između ostalog, prikazuje snimke sukoba u Ukrajini i protesta u ruskim gradovima.

Glas javnosti/RIA Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR