Glas Javnosti

RAZBOLELO SE STOTINU AGENATA CIA: U Vašingtonu sumnjaju na RUSE zbog HAVANA SINDROMA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Čudne stvari se događaju u američkoj obaveštajnoj agenciji. Oko 100 zvaničnika CIA, kao i članovi njihovih porodica, razboleli su se od Havana sindroma, a direktor Vilijam Barns je pokrenuo radnu grupu koja će istražiti sindrom i utrostručio je broj medicinskih timova u ceo slučaj.

Među 100 službenika CIA i članova njihovih porodica su među 200 američkih zvaničnika i njihovih rođaka koji su se razboleli od Havana sindroma, izjavio je direktor CIA Vilijam Barns u četvrtak, aludirajući na misteriozne zdravstvene probleme koje uključuju migrene i vrtoglavicu.

Barns, koga je predsednik SAD DŽozef Bajden postavio za prvog diplomatu na mesto šefa CIA, rekao je na Nacionalni javni radio da je pojačao napore agencije da se utvrdi uzrok sindroma.

Agencija je, takođe, smanjila sa osam nedelja na dve nedelje period u kojem službenici CIA moraju da čekaju za prijem u vojni medicinski centar Volter Rid, dodao je.

NE PROPUSTITE


Havana sindrom, koji daje simptome kao što su vrtoglavica, mučnina, migrene i zaboravnost, dobio je naziv po glavnom gradu Kube, jer su upravo u Havani 2016. godine američke diplomate prvi put osetile zdravstvene probleme.

Barns je rekao da je na panelu Američke akademije nauke u decembru otkriveno da iza svega možda stoji "usmerena energija" koja izaziva sindrom.

Postoji "velika verovatnoća" da je sindrom namerno izazvan i da bi Rusija mogla da stoji iza svega, dodavši da se ipak suzdržava od konačnih zaključaka koje zahtevaju dalju istragu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR