Glas Javnosti

‘RATOVI ZVEZDA’: Ruski nadzvučni bombarderi postavili svetski rekord u najdužem neprekidnom letu! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

Piloti ruskih vazduhoplovnih snaga, postavili su svetski rekord, jer su proveli u vazduhu više od 25 sati, prelazeći udaljenost veću od 20.000 kilometara.

 

-Dve posade iz sastava ruske strateške avijacije dugog dometa postavile su novi rekord u daljini i trajanju leta na nadzvučnim bombarderima Tu-160. Piloti ruskih vazduhoplovnih snaga bili su u vazduhu više od 25 sati, prelazeći udaljenost veću od 20.000 kilometara“, rekao je general-pukovnik Sergej Kobilaš, komandant ruskih vazduhoplovnih snaga i dodao da niko nije duže leteo ovom vrstom letelice“.

Prethodni rekord takođe su postavili bombarderi Tu-160 tokom 2010. godine kada su leteli 24 sata i 24 minuta.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, dva Tu-160 preletela su međunarodne vode centralnog dela Arktičkog i Tihog okeana, kao i Kara, Laptev, Istočni Sibir, Čukči i Barentsovo more. Bombarderi su poleteli i sleteli na aerodrom Engels, matični aerodrom za bombardere Tu-160. Komandanti posade bili su general-major Oleg Pčela i potpukovnik Sergej Volkovitski.

-Strateške bombardere Tu-160 pratili su borbeni avioni Su-35S, zajedno sa stranim avionima duž određenih deonica njihove rute, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Let ruskih bombardera izveden je strogo poštujući međunarodna pravila.

(Glas Javnosti/logicno. com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR