Glas Javnosti

Rat kartela u Meksiku: Ubijeno 12 osoba, otkrivene masovne grobnice!

Svet
Autor: Glas javnosti

Na severu Meksika je tokom vikenda ubijeno najmanje 12 osoba u obračunima bandi. Pripadnici suprotstavljenih strana u saveznoj državi Sonori napadali su kuće, automobile i benzinske stanice, objavili su lokalni mediji.

Aktivista Adrian LeBaron na Tviteru je podelio video na kom se vidi nekoliko tela položenih duž seoskog puta. Zbog talasa nasilja na to područje poslana je policija, vojska i Nacionalna garda.

Istovremeno su u centralnom delu Meksika snage sigurnosti uhapsile 26 osoba zbog sumnje da su članovi kartela Santa Rosa de Lima.

Članovi kartela su postavili barikade i palili policijska vozila kako bi omeli operaciju.

Zločinačka organizacija iz države Guanahuato uglavnom se bavi krađom benzina i trenutno se  bori sa kartelom Halisko Nueva Generasión za nadzor nad regijom.

Kartel Nueva Generasión potiče iz područje Guadalahare, gde je od januara do maja otkriveno nekoliko masovnih grobnica sa 215 tela, kako je objavilo državno tužilaštvo.

Masovne grobnice otkrivene su u okolini Guadalajare, glavnom gradu pokrajine Halisko i drugom najvećem meksičkom gradu, saopštio je u subotu državni tužilac Herardo Oktavio Solis.

Veći broj tela već je identifikovan.

Meksikom već godinama besni brutalan rat narko-kartela koji nastoje da preuzmu nadzor nad trgovinom drogom za Sjedinjene Države.

(Izvor:Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR