Glas Javnosti

RASULO: Umorni ukrajinski vojnici bežali iz Avdejevke bez odobrenja komande (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Povlačenje Oružanih snaga Ukrajine iz Avdejevke bilo je loše organizovano zbog čega su pretrpele velike gubitke, piše list „Vašington post“, pozivajući se ukrajinske vojnike i američke zvaničnike.

Iako je ukrajinska komanda saopštila da se njihova vojska uredno povukla na „povoljnije položaje“, list piše da je odlazak snaga Kijeva iz Avdejevke bio haotičan i loše isplaniran. Kako se navodi, nekim jedinicama je stiglo naređenje da zauzmu položaje koje su ruske snage već bile uništile ili zauzele.

„Vojnici iz 110. brigade su bili iscrpljeni nakon što su proveli dve godine u službi bez rotacije i njihov umor ih je naterao da napuste položaje bez prethodnog dogovora“, navodi list, pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog vojnika.

Takođe, komandant jednog od odreda 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine po imenu Sergej priznao je da nisu svi ukrajinski vojnici uspeli da izađu iz grada.


Prema njegovim rečima, gubitak Avdejevke „psihički je slomio“ vojnike.

„Većina je i dalje u šoku od svega toga“, istakao je on.

Takođe je dodao da se njegov vod povukao na druge položaje u područje oko grada, gde je situacija takođe „veoma teška“.

U noći 17. februara, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski naložio je vojsci da napuste Avdejevku. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je naređenje Sirskog stiglo dan nakon što je počeo nekontrolisani beg ukrajinskih jedinica iz grada. Ruske snage su istog dana u potpunosti oslobodile Avdejevku.


Glas javnosti/Vašington post

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR