Glas Javnosti

RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U GRČKOJ : Na udaru Mikonos, Santorini i Milos

Svet
Autor: Glas javnosti

U bolnice u Grčkoj primljena su 192 obolela od kovida, što je 13,6 odsto više nego juče, a prosečna starost obolelih je 37 godina.

Tokom epidemije je u poslednje dve i po godine od kovida ukupno obolelo 3.583.526 ljudi u Grčkoj, a umrla je 30.141 osoba.

Po najnovijim podacima EODY o stanju epidemije na grčkim ostrvima i u gradovima, prednjači Mikonos sa skokom broja zaraženih od 50,89 odsto, drugi je Santorini (33,51 odsto), a treći Milos (32,31 odsto) prenosi Beta

S povećanjem broja zaraženih iznad 20 odsto slede Paros, Zapadna Atika na kojoj je Atina, i Karpatos, dok povećanje na ostalim većim ostrvima i u gradovima Grčke iznosi od 10 do 20 odsto.


Sve su brojniji grčki stručnjaci za zdravstvo koji se zalažu da se zbog jačanja pandemije ponovo preduzmu mere koje su sasvim ublažene s početkom turističke sezone 1. maja.

Stručnjaci ukazuju da je nov talas pandemije počeo početkom juna i da je sada u fazi razvoja u Grčkoj, a da imunitet prema novim varijantama koronavirusa traje kraće nego ranije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP