Glas Javnosti

Rasprodat Plejboj s francuskom ministarkom na naslovnici

Svet
Autor: Glas javnosti

Svih 100 hiljada primeraka novog broja francuskog izdanja časopisa Plejboj s ministarkom Marlen Skjapa na naslovnici prodato je za tri sata, rekao je direktor Kristof Florentin.

Dodao je da se štampa dodatnih 60 hiljada primeraka. Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30 hiljada primeraka svakog broja Plejboja.


Političarka je pozirala u odeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, no časopis je ipak razgrabljen i to, kako se čini, zbog njenog intervjua.
 
Skjapa je bila naveliko kritikovana u Francuskoj jer je pristala da se fotografiše za Plejboj.
 
Ministarka socijalne ekonomije, Skjapa na fotografijama Plejboja pozira u beloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.
 
Nekadašnja državna sekretarka za ravnopravnost polova (2017. do 2020.) u intervjuu brani pravo žena "da budu upravo ono što žele da budu", prenosi agencija AFP.
 
"Ako žele da se oblače kao opatice i da se ne susreću sa muškarcima, treba ih u tome podržati. Ali takođe i ako žele da poziraju bez odeće u časopisu", rekla je i otkrila da je "ponosna jer je pisala erotsku literaturu".
 
U intervjuu odgovara na pitanja poput: "Da li je politika lascivna?", "Budi li moć osećaj zadovoljstva?" i "Smatrate li sebe zavodnicom?"
Ministarka zadužena za ravnopravnost polova Izabel Rom kritikovala je odluku svoje koleginice da intervju da upravo Plejboju.
 
"Pitam se zašto je za promovisanje ženskih prava odabrala časopis koji je slika i prilika svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene-objekta", rekla je Rom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR