Glas Javnosti
posta

RASKOMADALI SINA zato što je NEOŽENJEN, a OTKRILI šta su uradili ĆERKI I ZETU: 'Nemamo grižu savesti'!

Svet
Autor: Glas javnosti

Iranski par, Akbar i Iran Hamramdin, uhapšeni su pre tri nedelje u Teheranu zbog sumnje da su ubili njihovog sina Babaka, nakon što je njegovo raskomadano telo pronađeno u kontejneru blizu njihove kuće. Oni su priznali da su na isti način ubili svoju ćerku i zeta.

Iranski par optužen za sedaciju, ubistvo i potom raskomadavanje tela svog sina u ubistvu u časti takođe je priznao da je na isti način ubio svoju ćerku i zeta.

Tokom ispitivanja u policiji, par je priznao da ga je ubio jer je bio neoženjen pre nego što je godinama ranije priznao da je ubio zeta Faramarza i ćerku Arezou zbog njihovog 'nemoralnog' ponašanja, prenose iranski mediji.

-Nemam grižnju savesti ni za jedno [od ubistava]. Oni koje sam ubio bili su visoko moralno korumpirani , rekao je otac tokom prvog pojavljivanja pred sudom.

 

Iran, Babakova majka, dodala je: „Oboje smo planirali ubistva. Moj muž je to rekao, a ja sam rekla: "U redu." Uopšte nisam tužna. Mnogo sam patila zbog njih. '

Policija i dalje istražuje zločine, navodi iranska novinska stranica Tasnim.

Par će se suočiti sa do 10 godina zatvora zbog ubijanja svoje dece prema iranskom strogom tumačenju islamskog zakona kojim se odobravaju blaže kazne za roditelje koji ubijaju svoju decu.

Međutim, mogli bi se suočiti sa zatvorom ako budu osuđeni za ubistvo svog zeta.

Priča prvi put je izašla na videlo 16. maja kada su smećari u Teheranu otkrili raskomadano telo u kontejneru u blizini četvrti Ekbatan

Pozvana je policija, uzeli su joj otiske prstiju i identifikovali žrtvu kao Babaka Horamdina, reditelja koji je studirao i radio u Londonu počev od 2010. godine pre nego što se vratio u Iran da predaje.

Policajci su otišli ​​do kuće roditelja i uhapsili ih nakon što su unutra otkrili dokaze o ubistvu.

Par je u početku negirao ubistvo, ali je kasnije priznao - rekavši da su stavili sedative u Babakovu hranu, a zatim ga izboli nožem dok je bio u polusvesti.

Potom su Babakovo telo odneli u kupatilo gde su ga raskomadali, delove tela stavili u kofer i bacili u smeće, prema iranskim izveštajima.

Policija kaže da je par tada priznao da je ubio ćerku Arezou pre tri godine i da je ubio njenog supruga Faramarza pre 10 godina, koristeći slične metode.

Faramarz je ubijen jer je zlostavljao, a Arezou je likvidirana jer se drogirala i dovodila muškarce kući, rekao je šef teheranske policije Husein Rahimi.

Par je tvrdio da su i Faramarz i Arezou nestali, sugerišući da su pobegli da žive u inostranstvu, a policija nikada nije istražila nestanke.

Policajci sada istražuju par i istražuju da li je bilo koji drugi član porodice nestao u sumnjivim okolnostima

 

Akbar i Iran imaju još dvoje dece - Afšina i Azara - obojica su živi.

Policija je prošle nedelje saopštila da do sada nisu otkriveni nijedni drugi zločini, ali istrage su i dalje u toku.

Babak je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Teheranu 2009. godine, magistrirajući bioskop.

Sledeće godine preselio se u London da bi dalje studirao film, pre nego što se vratio u Iran da bi studentima predavao film.

Tokom boravka u Londonu snimio je niz kratkih filmova, uključujući Crevice i Zakletvu Jašaru, koji su se fokusirali na njegovo iskustvo preseljenja iz zemlje i udaljenosti od porodice.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR