Glas Javnosti

Rasel Brend se OGLASIO PO PRVI PUT nakon masovnih optužbi za silovanje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Rasel Brend je dao svoje prve javne komentare otkako je optužen za silovanje i seksualni napad, zahvalivši fanovima što su „doveli u pitanje informacije koje su im prezentovane“, čak je pomenuo kako mu je drago se oni sami nisu osvrnule na te tvrdnje.


U video snimku na Jutjubu koji je britanski komičar objavio u petak uveče, Brend - koji negira optužbe - govorio je o "izuzetnoj i uznemirujućoj nedelji", optužujući vladu Ujedinjenog Kraljevstva da pokušava da ga cenzuriše.

Prošle subote britanski mediji Sandej Tajms, Tajm i Dispečes Kanala 4 objavili su zajedničku istragu u kojoj su četiri žene navele da ih Brend seksualno napaao u odvojenim vremenskim intervalim između 2006. i 2013. Jedna od žena je rekla da je ona u to vreme imala 16, a Brend 31. u vreme navodnog napada u Londonu.


U snimku, Brend, 48, nije se direktno osvrnuo na tvrdnje iznesene protiv njega, već je umesto toga govorio o pokušajima da se on cenzuriše na internetu.

„Do sada ste verovatno svesni da je britanska vlada tražila od velikih tehnoloških platformi da cenzurišu naš onlajn sadržaj i da su neke onlajn platforme udovoljile tom zahtevu“, rekao je on. „Ono što možda ne znate je da se ovo dešava u kontekstu zakona o bezbednosti na mreži, koji je deo zakona Ujedinjenog Kraljevstva koji daje široka ovlašćenja za nadzor i cenzuru, a to je zakon koji je već usvojen.


Britanski zakon o bezbednosti na mreži, koji zahteva da platforme društvenih medija uklone nezakonit sadržaj i kriminalizuju neke onlajn aktivnosti, prošao je poslednju parlamentarnu debatu u utorak, ali tek treba da postane zakon.


Brend je preventivno demantovao optužbe u video snimku objavljenom na njegovoj verifikovanoj Instagram stranici, koji je podelio uoči emitovanja dokumentarca. 

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR