Glas Javnosti

RADNICI BEŽE IZ OVE ZEMLJE : Poslodavci moraju da pribegavaju različitim metodama

Svet
Autor: Glas javnosti

U potrazi za radnicima i u želji da ih zadrže, dok se svet suočava sa nezapamćenom krizom po pitanju radne snage, kompanije se fokusiraju na vrlo specifičan zajednički cilj a to je da rade minimum devedeset dana

Kompanije kako bi zadržale zaposlenog na datom radnom mestu - na duže staze. A radi se o tome da ga zaposle na barem 3 meseca, kažu rukovodioci i stručnjaci iz HR sektora, i onda je veća verovatnoća da će ta osoba ostati zaposlena na duži period.

Taj duži period se definiše kao "od godinu dana pa nadalje", u današnjem okruženju velike fluktuacije radnika prenosi Telegraf Biz


To je navelo proizvodne kompanije, restorane, hotelske operatore i druge, da uvedu posebne bonuse, pojačanu obuku i nove programe, kako bi sprečili da novi zaposleni daju otkaz u prva tri meseca na poslu.

 Talas otkaza je uzeo maha u SAD, ali i širom planete, što se može videti i po brojnim štrajkovima ovih dana.


S
kandinavska avio-kompanija SAS saopštila je da pokreće proces pod nadzorom suda u Sjedinjenim Državama za zaštitu od bankrota, a možemo pretpostaviti da su do kraha doveli interni problemi, poput pobune pilota koji nisu uspeli da postignu dogovor s rukovodstvom oko boljih uslova i zarada.

Kompanije sada žele da spreče ono što se naziva "brzo napuštanje" ili odlazak u roku od tri meseca, a giganti poput Mekdonaldsa, tačnije njegovi primaoci franšize, oglašavaju bonuse za novozaposlene - vredne na stotine dolara.

Mnogi od tih bonusa se isplaćuju tek nakon 90 dana. Takođe, "CVS Health Corp." radnicima u magacinu, u nekim od svojih objekata, daje bonus od 1.000 dolara ako ostanu na poslu tri meseca.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR