Glas Javnosti

PUTNIKE OSTAVIO NA OSTRVU: Kapetan kruzera nije tolerisao kašnjenje

Svet
Autor: Glas javnosti

Sedam američkih i dva australijska državljana ostala su na ostrvu Sao Tome i Prinsipe, 306 kilometara zapadno od obala Afrike, nakon što je kapetan kruzera Norwegian Dawn odbio da ih pusti da se ponovo ukrcaju posle organizovane ture na ostrvu jer su zakasnili, tvrdi jedan američki par.

Amerikanac Džej Kembel rekao je da je organizator ture kontaktirao kapetana broda kako bi ga obavestio da će izlet potrajati duže. Kada su stigli u luku, Norwegian Dawn je i dalje bio usidren, ali je kapetan norveškog broda odbio zahtev lučkog kapetana da pusti turiste nazad na kruzer jer su propustili rok od 15 časova za ponovni ulazak, kaže Kembel.

On takođe navodi da je Obalska straža Sao Tomea i Principa zatim je prevezla nasukane putnike do kruzera, ali im je kapetan ponovo zabranio ulazak na brod.

Amerikanac tvrdi da je među nasukanima bilo četvoro starijih putnika, jedan paraplegičar, trudnica i njen suprug, a da su kasnije naišli na 80-godišnju putnicu drugog kruzera iste kompanije, koja je doživela potres mozga tokom putovanja i potom ostavljena u bolnici. Kembel je rekao da su on i njegova supruga bili jedini među nasukanom grupom koji su kod sebe imali kreditne kartice i da su potrošili 5.000 dolara na hotelske sobe, hranu i toaletne potrepštine za smeštaj devetoro ljudi.


Iako je ovo veoma žalostna situacija, gosti su odgovorni da se postaraju da se vrate na brod u objavljeno vreme, što se naširoko saopštava preko brodskog interfona u svakodnevnoj komunikaciji i postavlja neposredno pre izlaska iz broda.

Naš tim blisko sarađuje sa lokalnim vlastima kako bi razumeo zahteve i neophodne vize koje su potrebne ako bi se gosti vratili na brod u sledećoj dostupnoj luci pristajanja, saopštila je norveška kompanija u izjavi.Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR