Glas Javnosti

PUTINOV IDEOLOG PREDVIĐA DA LI ĆE SE NATO DIREKTNO UKLJUČITI U RAT U UKRAJINI: Njegov odgovor je JASAN!

Svet
Autor: Glas javnosti

On optimistično zaključuje da će "narod i teritorija Ukrajine biti u sastavu Evroazijske imperije

Ubeđen sam da se NATO neće direktno uključiti u konflikt u Ukrajini, kaže ruski filozof Aleksandar Dugin, dodajući da bi pobeda Rusije u konfliktu sa Ukrajinom značila kraj jednopolarnog sveta, iako ne bi došlo do konačne pobede Zapada.

Prema njegovim rečima, Zapad neće uključiti u sukob ni Poljsku - koja se priprema da postane glavna vojna sile Evrope - ni Rumuniju, a nije ni zainteresovan da zbog Ukrajine bude primenjeno strateško nuklearno oružje. Ipak, Zapad će, kako kaže, nastaviti da se meša u unutrašnja pitanja Rusije.

"Pobeda Rusije nikako ne predstavlja pretnju po Zapad", jer Moskva ni na jedan način ne ograničava EU, NATO ili SAD, dodaje on. 

"Najoptimističniji scenario bi bio taj što mi sada možemo da pobedimo jedan od najradikalnijih modela, na kojem Zapad insistira - jednopolaran svet. Ukoliko uspemo da pobedimo u Ukrajini, jednopolaran svet će se završiti", a pristalice jednopolarnog svetskog poretka će biti posramljene i svet će postati multipolaran", ističe Dugin.

Ipak, čak ni tada, Zapad neće izgubiti na značaju, ostaće jedan od najjačih strana sveta. Ukrajina bi, prema njegovim rečima, trebalo da prestane da postoji kao suverena država u političkom smislu, iako će ukrajinski narod i ta teritorija i dalje postojati. 

"Denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine nije moguća sve dok Ukrajina postoji kao suverena država. Ukrajinske vlasti su same sebi potpisale smrtnu kaznu", objašnjava on.

Za kraj, on optimistično zaključuje da će "narod i teritorija Ukrajine biti u sastavu Evroazijske imperije". "Svi ćemo da procvetamo, obnovićemo bratske odnose", kaže danas Dugin.

Glas javnosti/R02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR