Glas Javnosti

PUTINA VIŠE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI! Rusko CARSTVO se diglo i SPREMNO JE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapad na sve načine pokušava da spreči uzdizanje Rusije, ali im to ne ide od ruke.

Vojna politika koju ruski predsednik Vladimir Putin vodi na Crnom moru postaje ispunjenje sna imperatora Petra Velikog, piše turska novinska agencija Anadolija.

U članku su turski analitičari komentarisali vežbe NATO snaga "Si briz", i ocenili su način na koji je Moskva odgovorila na akcije alijanse blizu njenih obala.

Analitičari su primetili da su za SAD ti manevri od velikog značaja, pošto Vašington vidi Crno more kao jedinu oblast na svetu gde ne može slobodno da pošalje svoje snage u potrebnoj količini. Upravo zato SAD čini sve da preuzme kontrolu nad Crnim morem.

Rusija se kategorički protivi ovakvom stavu Amerikanaca i njihovih saveznika iz NATO, i nastavlja da gradi svoje vojne potencijale u regionu, pre svega raspoređivanjem najsavremenijeg naoružanja na Krimu i u crnomorskom regionu.

Moskva će, primećuju turski stručnjaci, na svaki mogući način podržati Konvenciju iz Montrea, kojom se ograničava prolazak NATO plovila u Crno more. Istovremeno, oni naglašavaju da Rusija i predsednik Vladimir Putin nastavljaju vojnu politiku započetu pre nekoliko vekova.

- Putinova vojna politika u Crnom moru je ispunjenje zaveštanja Petra Velikog o izlasku Rusije na južna mora, istovremeno sprečavajući strance da prodru na granice zemlje i steknu dominaciju u regionu - primetili su posmatrači turske agencije.

Oni su dodali da se trenutna situacija u crnomorskom regionu "podgrejala" zbog konfrontacije Severnoatlantske alijanse i Rusije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR