Glas Javnosti

PUTIN: U zoni specijalne operacije u Ukrajini nalazi se više od 600.000 ruskih vojnika

Svet
Autor: Glas javnosti

U zoni specijalne vojne operacije, koja se proteže skoro 2.000 kilometara, nalazi se više od 600.000 ruskih vojnika, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Sve što se događalo u Donbasu je genocid. Na našim istorijskim teritorijama Rusima su oduzeli sva prava. Na teritoriji Ukrajine počeli su da stvaraju antirusku enklavu i nisu nam ostavili nikakve šanse“, rekao je Putin u Sankt Peterburgu tokom susreta sa studentima učesnicima SVO.

Kako je rekao, Rusija je trpeljivo, mirnim putem gradila odnose sa Ukrajinom do 2014. Godine, ali onda su to sprečili protivnici Rusije.


(Foto: Jutjub)

„Naš geopolitički protivnik je izvršio državni prevrat (u Ukrajini) i počeo i fizički da istrebljuje one koji su bili spremni da grade normalne odnose sa Rusijom“, rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, specijalna operacija je pokušaj da se prekine rat. On je izrazio uverenje da će Rusija ostvariti sve postavljene ciljeve u operaciji.

Specijalna operacija je bila pokrenuta kako bi se zaštitili interesi Rusije, nikakvih drugih motiva nije bilo, naglasio je predsednik Rusije.

Putin je napomenuo i da su nacionalisti posle raspada SSSR bili "stvarni gospodari Ukrajine".Glas javnosti/Sputnjik

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR