Glas Javnosti

PUTIN U NEOBIČNOM IZDANJU NA PARADI U MOSKVI: Sedeo sa RATNIM VETERANIMA, jedini pokriven ĆEBETOM (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin viđen je kako šepa, odnosno otežano hoda, na paradi povodom Dana pobede u Moskvi, a tokom defilea vojnih trupa sedeo je sa ćebetom u krilu, što je dodatno podgrejalo sumnje u njegovo zdravstveno stanje.

Ruski lider je tokom svog govora koji je pratio čitav svet projektovao sliku ruske vojne snage i moći uprkos tome što njegove trupe nisu zabeležile značajne pobede u ratu u Ukrajini.

Iako su se ruski zvaničnici potrudili da parada izgleda na najvišem nivou, Putin je snimljen kako sedi pokriven teškim ćebetom, dok su veterani pored njega sedeli bez toga. Nakon parade je snimljen kako se otežano kreće, takoreći šepa, dok je hodao okružen telohraniteljima. Sve je ponovo podgrejalo glasine da njegovo zdravlje nije baš najbolje.Putin je sedeo pogrbljen i skoro ceo je utonuo u stolicu. Kada je nakon ceremonijalnog dela parade ustao i krenuo na drugi kraj Kremlja, momentalno su ga okružili telohranitelji. Dok je hodao činilo se kao da hramlje, a desnu ruku jedva da je pomerao tokom hoda.

To je ista ona ruka kojom se pridržavao za sto dok je razgovarao sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom o situaciji u Ukrajini. I taj snimak dvojice političara je izazvao brojne komentare.Mnogi su istali da Putin na tom snimku izgleda jako loše, čak i depresivno. Pridržavanje za sto desnom rukom tokom čitavog sastanka mnogima je bilo sumnjivo, pa su navele da je moguće da je Putin bolestan.

Dve godine pre nego što je odlučio da napadne Ukrajinu, počele su da kruže spekulacije o Putinovom zdravlju, uključujući i spekulacije da je operisan jer je imao rak. Valerij Solovej, politički analitičar i istaknuti Putinov kritičar, počeo je da širi te glasine krajem 2020. godine istovremeno sugerišući da Putin boluje od Parkinsonove bolesti.Glasine su postale takve da je Kremlj bio primoran da ih evidentira i demantuje, a Putinov portparol Dmitrij Peskov je insistirao da je njegov šef "odličnog zdravlja" i da su sve glasine "potpuna besmislica", piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR