Glas Javnosti

Putin sprema vojsku za vežbe nuklearnih oružja, kao odgovor američkim vežbama

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija obustavlja učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju Federalnoj skupštini.

"Ne izlazi, već obustavlja", rekao je on, istakavši da Rusija, pre nego što se vrati razgovoru o ovom sporazumu, mora da zna kako da uzme u obzir arsenale Francuske i Velike Britanije, tj. celog NATO-a.
On je podsetio da su SAD početkom februara prošle godine zatražile od Moskve da se vrati realizaciji Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju, uključujući inspekciju nuklearnih objekata.
Vašington je zatražio da se realizuju sve tačke sporazuma, dok sam „planira da se ponaša kako hoće“.
"To je neka vrsta teatra apsurda. Znamo da je zapad direktno umešan u pokušaje kijevskog režima da izvede napade na baze naše strateške avijacije", rekao je Putin. On je istakao da su za to korišćeni dronovi koje su modernizovani, uz pomoć stručenjaka NATO-a.

"A sada još žele da vrše inspekciju naših vojnih objekata. U sadašnjim uslovima, sadašnjoj konfrontaciji, ovo izgleda glupo", naglasio je Putin

On je istakao da Moskva poseduje informaciju da Vašington razmatra mogućnost testiranja nuklearnog oružja. On je ukazao da se to dešava kada se u SAD pravi nova nuklearna municija.

"U ovoj situaciji Ministarstvo odbrane i korporacija Rosatom treba da budu spremni za testiranje nuklearnog oružja. Mi prvi, naravno, to nećemo uraditi, ali ako SAD obave testiranje, i mi ćemo to uraditi", zaključio je predsednik.-izvor Sputnjik

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR