Glas Javnosti

PUTIN SE PRIPREMA ZA RAZGOVOR SA BAJDENOM : Lavrov otkrio šta Moskva očekuje od Zapada

Svet
Autor: Glas javnosti

Moskva neće odbiti susret između ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Džoa Bajdena na sastanku G20 sledećeg meseca, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Moskva je bila otvorena za razgovore sa Zapadom o ratu u Ukrajini, ali još uvek nije dobila nikakve ozbiljne ponude za pregovore - rekao je Lavrov u intervjuu za rusku državnu televiziju.

On je dodao da su američki zvaničnici, uključujući portparola za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Kirbija, rekli da su SAD otvorene za razgovore, ali da ih je Rusija odbila prenosi Telegraf

- To je laž. Nismo dobili nikakvu ozbiljnu ponudu za razgovore - rekao je Lavrov.


On je tvrdio da je Rusija spremna da sasluša sve sugestije u vezi sa mirovnim pregovorima.

- Više puta smo ponovili da nikada ne odbijamo sastanke. Ukoliko postoji predlog, onda ćemo ga razmotriti - poručio je on.

Govoreći o mogućnosti da bi Turska mogla da bude domaćin pregovora između Rusije i Zapada, Lavrov je rekao da će Moskva biti spremna da sasluša sve sugestije, ali ne može unapred da kaže da li će to dovesti do rezultata.

On je rekao da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imati priliku da iznese predloge Putinu kada obojica posete Kazahstan ove nedelje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR