Glas Javnosti

PUTIN: Rusija okreće svoju privredu na nova tržišta

Svet
Autor: Glas javnosti

Međunarodna trgovina je sada u krizi, Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Ovo je posebno aktuelno danas, kada je međunarodna trgovina u krizi. Imajući to u vidu, u Rusiji se preduzimaju velike mere za preorijentisanje izvozno-uvoznih operacija na nova tržišta, radi se na unapređenju i poboljšanju efikasnosti novih magistralnih međunarodnih koridora Istok-Zapad i Sever-Jug“, rekao je Putin, obraćajući se putem video-linka na XVIII forumu međuregionalne saradnje Rusije i Kazahstana koji se održava u Orenburgu.Ruski lider je istakao da dve zemlje imaju velike izglede za zajedničku saradnju u različitim sferama industrije, uključujući i u visokotehnološkoj.

On je takođe podsetio da je Rusija bila i ostala jedan od najvećih investitora u ekonomiju Kazahstana - ukupna investicija se procenjuje na skoro 17 milijardi dolara. Više od 30 velikih investicionih projekata se realizuje u svim ključnim sektorima privrede bez izuzetka, naglasio je Putin.Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev nalazi se u prvoj poseti inostranstvu nakon pobede na izborima. Danas će imati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR