Glas Javnosti

PUTIN POTPISAO UKAZ O PRIZNANJU DNR I LNR: Ruski predsednik odmah izdao naredbu! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je izvršnim vlastima da što pre ratifikuju odluku o priznanju samoproglašenih Luganske i Donjecke Narodne Republike.

- Molim Federalnu skupštinu Ruske Federacije da podrži ovu odluku i da ratifikuje ukaz o priznanju kao i sporazume sa DNR i LNR - kazao je ruski predsednik.

Putin je izrazio uverenje da će narod Ruske Federacije podržati odluku o priznanju LNR i DNR.


Obrazlažući odluku o priznanju LNR i DNR Putin je rekao da je situacija na jugoistoku Ukrajine postala veoma kritična u poslednje vreme.

- Situacija u Donbasu je ponovo postala kritična i obraćam vam se direktno, ne samo kako bih ocenio situaciju, već kako bih informisao javnost o odlukama koje smo doneli i o mogućim daljim koracima - istakao je.


Inače, Putin je svoj govor počeo od istorijskih činjenica rekavši da je savremena Ukrajina u potpunosti stvorena od strane Rusije i to na račun otcepljenja dela ruskih istorijskih teritorija bez pitanja ruskih građana.


Takođe je rekao i da je Ukrajina za Rusiju ne samo „susedna zemlja“, već deo njene istorije u kojoj žive njeni prijatelji, kolege, rodbina i bliski ljudi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR