Glas Javnosti

PUTIN POSTAVIO NOVOG KOMADANTA U UKRAJINI! Prekaljeni general rukovodi borbenim akcijama (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema navodima zapadnih medija, ruska vojska ima novog komandanta koji je na čelu operacija u Ukrajini.

 Zapadni zvaničnik tvrdi da trupama sada komanduje-general Aleksandar Dvornikov, koji ima veliko iskustvo u borbenim operacijama u Siriji i važi za jednu od najjačih karika ruske vojske.

Ova promena je napravljena, kako se navodi, da se "poboljša koordinacija između jedinica, pošto su ruske jedinice neretko ranije nastupale odvojeno", rekao je zvaničnik.




Dvornikov je odlikovan ordenom Heroja Rusije, kako izvor kaže za ukupan rezultat ruske kampanje u Siriji, a ne za bilo kakve lične zasluge.

"Povećane vojne sposobnosti ruskih oružanih snaga pomogle su da naše snage rasporedimo na velike udaljenosti i da ih efikasno koristimo. To je rezultat intenzivne vojne obuke, neočekivanog testiranja borbenih sposobnosti snaga i njihovog posedovanja savremenog naoružanja i tehnologije“, rekao je Dvornikov na dodeli ordena 2016. godine.



U Kremlju iste godine, Putinu je poklonio suvenir - fotografiju krova u Siriji sa sloganima zahvalnosti ruskim snagama. Tek nedelju dana nakon dodele, u medijima se pojavila informacija da je Dvornikov zapravo direktni komandant ruske operacije u Siriji.

Poslednjih dana u Ukrajini, na koju je Rusija počinila invaziju, vidljivo je pregrupisanje ruskih trupa sa severa zemlje na istok Ukrajine u region Donbasa. Takođe došlo je i do reorganizovanja i unutar same vojske, pa se čini je da ruski predsednik Vladimir Putin želi da Rusija napravi zaokret u načinu ratovanja, piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR