Glas Javnosti

Putin poslao srceparajuću poruku majci ruskog heroja

Svet
Autor: Glas javnosti

RUSKI predsednik Vladimir Putin pisao je majci Azamata Hairžanova, vojnika koji je poginuo tokom specijalne operacije, Međunarodni dan žena, uz napomenu da je odgajila pravog muškarca i patriotu, koga će pamtiti zauvek, objavio je Kremlj.

- Draga Gulboršon Ajdarhanovna! Dozvolite mi da vam čestitam Međunarodni dan žena, želim vam dobro zdravlje i sve najbolje. Posvetili ste se plemenitom pozivu učitelja i radite u školi više od četrdeset godina. U svom rodnom selu Starinke, iskreno ste voljeni i poštovani zbog svoje mudrosti i odzivnosti, pažljivog, brižnog odnosa prema ljudima. Odgajali ste svog sina Azamata Muratoviča Hairžanova kao pravog čoveka, patriotu. U teškom času za otadžbinu, tokom specijalne vojne operacije, delovao je hrabro, pokazao nepokolebljivost i odanost vojnoj dužnosti - navodi se u poruci predsednika Ruske Federacije.


Putin je napomenuo da je Hairžanov poginuo braneći otadžbinu, ali "sećanje na njega i sve heroje zauvek će ostati u srcima drugova, i u našim srcima".

Hairžanov je poginuo 7. maja 2022. godine, u rejonu Čuprinke u Ukrajini.

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, mladi vojnik se našla pod ukrajinskom vatrom.


- Kaplar Hairžanov se odmah snašao, lično uništio dva neprijateljska tenka, a onda, obezbedio evakuaciju ranjenika pokrivajući ih vatrom. Tom prilikom je i sam smrtno ranjen - saopštili su iz Ministarstva odbrane.

On je odlikovan Ordenom za hrabrost.

Glas javnosti/ Novost

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR