Glas Javnosti

Putin ponovo o Drugom svetskom ratu: Objavio esej kao "lekciju" Zapadu

Svet
Autor: Glas javnosti

Putin često u govorima pominje i Drugi svetski rat i u većini slučajeva ima malo drugačiju interpretaciju u odnosu na ono što je dominantno na Zapadu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je odgovorio evropskim liderima jer "nisu razumeli prave lekcije" Drugog svetskog rata. Putin je rekao i da je sistem Ujedinjenih nacija jedini način da svetske nuklearne sile izbegnu direktan vojni sukob.

U eseju objavljenom u četvrtak u magazinu "The National Interest", Putin je okrivio zapadne sile za smirivanje nacističke Nemačke i potpisivanje Minhenskog sporazuma 1938, a posebno za napad na Evropu, Poljsku pre svega, jer su želeli da gurnu "minhensku izdaju pod tepih".

On je stao u odbranu potpisivanja Sporazuma Ribentrop-Molotov, neagresivnog ugovora o nenapadanju koji je na kraju zacrtao podelu Poljske između nacista i Sovjetskog Saveza.

Članak napisan na engleskom i naslovljen "Prave lekcije na 75. godišnjicu Drugog svetskog rata" objavljen je samo nekoliko dana pre nego što Rusija planira da održi vojnu paradu za Dan pobede pomerenu na 24. jun.

Da podsetimo, Putin često u govorima pominje i Drugi svetski rat i u većini slučajeva ima malo drugačiju interpretaciju u odnosu na ono što je dominantno na Zapadu.

Putin je takođe potvrdio da su lideri Rusije, Kine, Francuske, Velike Britanije i SAD dogovorili samit u bliskoj budućnosti, ali tačan datum i agenda nisu objavljeni.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR