Glas Javnosti

PUTIN OTVORIO FESTIVAL MLADIH (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Za učešće na festivalu se prijavilo stotine hiljada mladih iz 190 zemalja, a to pokazuje da za njih ne postoje granice ili linije podele, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin

Multinacionalno jedinstvo je najveća vrednost za Rusiju i u velikoj meri određuje principe po kojima zemlja živi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je, u obraćanju učesnicima Svetskog festivala mladih koji se održava u Sočiju, poručio da je bratstvo između naroda "glavni oslonac i snaga Rusije".

"Našu multinacionalnu zemlju čine stotine kultura, jezika, tradicija, a bratstvo naroda je uvek bilo i ostaje naš glavni oslonac, prednost i snaga", dodao je predsednik Rusije.

On je izrazio uverenje da će se učesnici festivala kući vratiti sa ljubavlju prema Rusiji.

"Siguran sam da ćete na festivalu osetiti kolosalan naboj pozitivnih emocija i da ćete se vratiti kući sa ljubavlju prema Rusiji", rekao je Putin u video-poruci učesnicima festivala.

On je napomenuo da se za učešće na festivalu prijavilo stotine hiljada mladih iz 190 zemalja, i da to pokazuje "da za njih ne postoje granice ili linije podele".

Kako je kazao, Rusija žali samo zbog toga što nije mogla da prihvati prijave svih koji su želeli da dođu u Soči.

Putin je poručio da u svetu ne bi trebalo da bude mesta za rasizam, dvostruke standarde i laži, i da je neophodna zajednička borba protiv siromaštva i terorizma.

"Naša zemlja je već tri puta organizovala velike omladinske forume i svaki put je potvrđeno da nema granica i linija podele za mlađe generacije. Razgovaraćete sa onim sa kojima želite, steći ćete znanje i iskustvo koje vam je potrebno", kazao je Putin.

On je naglasio da su jednakost, pravda, tradicija snažne porodice, služenje otadžbini i odgovornost za njenu sudbinu vrednosti koji deli većina stanovnika Zemlje.

"Moramo ih zajedno čuvati i štititi, da zajedno ostvarujemo snove, pomažemo jedni drugima kako bismo poboljšali živote milijarde ljudi. Radite zajedno zarad budućih generacija, borite se protiv siromaštva i terorizma, bolesti i širenja droga, čuvajte jedinstvena prirodna bogatstva, kulturno nasleđe, svu lepotu i raznolikost planete", istakao je predsednik Rusije.

Svetski festival mladih svečano je otvoren u obrazovnom centru Sirijus u Sočiju. Otvaranje je počelo intoniranjem ruske himne, a okupljeni su ovacijama pozdravili najavu govora ruskog predsednika.

Festival se održava na osnovu ukaza ruskog predsednika Vladimira Putina. U programu učestvuje 20 hiljada ljudi, a polovina od njih su stranci. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR