Glas Javnosti

PUTIN ODLUČAN: Rusija će nastaviti s udarima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu

Svet
Autor: Glas javnosti

uski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti da sprovodi udare na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, koji su već izazvali prekide struje i vode u zimskim vremenskim uslovima.

"Da, radimo to, ali ko je počeo", rekao je Putin na margini ceremonije uručenja medalja u Kremlju, predstavljajući granatiranja kao odgovor na eksploziju koja je oštetila Krimski most koji je izgradila Rusija i na druge napade pripisane Kijevu.

On je takodje rekao da je Kijev prekinuo dotok struje nuklearnoj centrali Kursk, u ruskoj oblasti koja se graniči sa Ukrajinom i da ne snabdeva vodom prorusko separatističko uporište Donjeck, na istoku zemlje.

"Ne snabdevati vodom grad od milion stanovnika je čin genocida", rekao je on i usput optužio Zapad da zatvara oči pred delovanjem ukrajinskih zvaničnika.

"Sa naše strane čim počnemo da radimo nešto kao odgovor, buka i galama šire se kroz ceo svet", rekao je Putin.

"To nas neće omesti u ispunjenju naše borbene misije", dodao je on. ; Od napada na Krimski most u oktobru Rusija je izvela brojne raketne napade na civilnu energetsku infranstrukturu zbog čega su milioni Ukrajinaca ostali bez struje, vode i grejanja u vreme kada temperatura pada ispod nule. ; Prema ukrajinskom operateru Ukrenergo, električni sistem je i danas beležio znatan deficit posle poslednjih ruskih udara u ponedeljak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR