Glas Javnosti
posta

PUTIN ODGOVORIO NA PITANJE DA LI JE NARUČIO UBISTVO NAVALJNOG: Evo šta je rekao ruski predsednik! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsedniku Vladimiru Putinu postavljeno je pitanje tokom intervjua sa televizijom En-Bi-Si da li je naredio ubistvo opozicionara Alekseja Navaljnog, na šta je ruski lider odgovorio da Rusija nema naviku nikoga da ubija.

- Nemamo naviku nikoga da ubijamo - odgovorio je Putin na pitanje voditelja da li je naredio ubistvo Navaljnog i da li je slučajnost to što je poslednjih godina ubijeno nekoliko političkih oponenata.

Govoreći o kazni koju je sud odredio Navaljnom, Putin smatra da, ako se neko krije iza svojih političkih aktivnosti kako bi rešio svoje probleme, uključujući i finansijske, treba da odgovara.

- Taj čovek je dva puta osuđivan uslovno. U suštini, jednostavno je upozoren da ne bi kršio aktuelno zakonodavstvo u Rusiji. Na kraju je sud doneo odgovarajuću odluku, zamenivši meru zadržavanja zatvorskom kaznom. Takvih koji krše režim uslovne kazne je hiljade! I nemaju nikakve veze sa političkom aktivnošću. A ukoliko se neko krije iza političke aktivnosti kako bi rešio sopstvene probleme, uključujući komercijalne, treba u skladu s tim i da odgovara - objasnio je ruski predsednik, piše Sputnjik. 

 

Prema rečima Putina, odluka o lišavanju slobode ili oslobađanju Navaljnog je u nadležnosti suda, a u zatvoru se prema njemu ophode isto kao prema ostalim zavorenicima.

- Mogu da ga zovu kako god žele. Za mene je on jedan od građana Ruske Federacije kojeg je ruski sud osudio i nalazi se u zatvoru, takvih je mnogo - dodao je predsednik.

 

S tim u vezi, on smatra da Rusija ne treba nikome da daje povlastice i da bi to bilo pogrešno, jer se prema svima treba ophoditi na isti način.

Istovremeno, lider Rusije je rekao da je smešno misliti da se on plaši opozicije nakon što je novinar implicirao da je to moguće.

- Ko vam je rekao da nas plaši opozicija ili da plaši mene? Ko vam je to rekao? Znate da je to čak i smešno - izjavio je ruski lider.

 

Podsetimo, Sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Inače, Navaljni ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR