Glas Javnosti

PUTIN: Obezbediti planirano naoružanje za rusku vojsku

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Ruski predsednik pozvao je na poboljšanje naoružanja i opreme koje koriste vojnici uključeni u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u Tulu, gde je posetio Konstruktorski biro za izradu instrumenata "Šipunov", koji proizvodi različite sisteme naoružanja. Nakon obilaska centra Putin je poručio da je trenutno najvažniji zadatak vojne industrije da obezbedi planirano naoružanje za rusku vojsku.

"Najvažniji, ključni zadatak preduzeća vojno-industrijskog kompleksa je da sve naše jedinice snabdeju svim potrebnim naoružanjem, opremom i municijom i to u punom obimu i kvalitetu za što kraće vreme", rekao je Putin.

Poboljšati naoružanje i opremu boraca

Ruski predsednik pozvao je na poboljšanje naoružanja i opreme koje koriste vojnici uključeni u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, uzimajući u obzir njihovo borbeno iskustvo.

"Važno je unaprediti, značajno poboljšati karakteristike naoružanja i opreme naših boraca, uzimajući u obzir stečeno borbeno iskustvo", istakao je Putin.

Važnost efikasne razmene informacija

Putin je naglasio da mehanizam razmene informacija između preduzeća vojno-industrijskog kompleksa (VOK) i jedinica koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji treba da bude što efikasniji kako bi se došlo do poboljšanja kvaliteta opreme.

"Izuzetno je važno pružanje povratnih informacija između jedinica koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji i organizacija odbrambene industrije. Ta praksa je odavno uspostavljena, još od upotrebe našeg oružja u borbi protiv terorističkih bandi u Siriji", rekao je ruski predsednik.

Putin je ukazao na profesionalizam zaposlenih u vojnoj industriji i inženjera koji idu na prvu liniju fronta, pomažući da se oštećena oprema brzo obnovi, vrati u upotrebu, proveri kako radi i funkcioniše.

Putin je na sastanku sa rukovodiocima vojno-industrijskog kompleksa izrazio nadu da će državni odbrambeni zadatak biti u potpunosti izvršen.

"Očekujem da će, kao i prethodnih godina, i 2023. godine, u potpunosti biti izvršeni zadaci državnog odbrambenog naloga u pogledu proizvodnje i nabavke naoružanja", zaključio je ruski lider.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR