Glas Javnosti

PUTIN O SUKOBU: NATO će napraviti potpuni HAOS, ne možemo da se poredimo, mi imamo NUKLEARKE

Svet
Autor: Glas javnosti

Prvi čovek Rusije, Vladimir Putin oglasio se nakon diplomatskog razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i izneo zabrinjavajuća upozorenja.

Putin je istakao da će evropske zemlje biti automatski uvučene u vojni konflikt sa Rusijom ukoliko se Ukrajina učlani u NATO i da u takvoj krizi "nema pobednika".

- Želim da ovo istaknem još jednom. Pričao sam o tome, ali bih voleo da me konačno svi čuju. Da li vi razumete ili ne, da ako se Ukrajina učlani u NATO i pokuša da vrati Krim uz pomoć vojske, evropske zemlje će automatski biti uvučene u ratni konflikt sa Rusijom. Naravno, vojni potencijali NATO i Rusije su neuporedivi, mi razumemo to - istakao je Putin, pa dodao:

- Ali takođe znamo da je Rusija jedna od vodećih zemalja po nuklearnom naoružanju i po nekim novijim statistikama, čak je i jača od mnogih drugih. Tu neće biti pobednika, a vi (stanovnici evropskih zemalja) ćete biti uvučeni u ovaj konflikt protiv vaše volje. Nećete stići ni da trepnete kada pokrenu Član 5 (kolektivnu odbranu NATO članica). Ni predsednik Makron, ni ja ne želimo ovo - rekao je on, a prenosi srbijadanas.com


Putin takođe ističe da su brojne Makronove ideje o bezbednosti realne i da će ponovo razgovarati kada predsednik Francuske otputuje u Kijev da se sastane sa tamošnjim rukovodstvom.

- Nekoliko njegovih ideja, predloga, o kojima je verovatno još rano govoriti, mislim da je sasvim moguće napraviti osnovu za naše dalje zajedničke korake - rekao je Putin, a nakon toga dodao:

- Dogovorili smo se da ćemo se posle njegovog putovanja u ukrajinsku prestonicu ponovo čuti i razmeniti mišljenja o ovom pitanju.


Nakon što su Rusi poslali 100.000 vojnika na granicu sa Ukrajinom, Zapad sumnja da Moskva planira invaziju na ovu zemlju, što Rusija oštro odbacuje.

BONUS VIDEO: FUDBALSKE ZVEZDE U RUKAMA SRPKINJE




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR