Glas Javnosti

PUTIN NALOŽIO VLADI: Poljoprivrednici da povećaju proizvodnju i izvoz

Svet
Autor: Glas javnosti

Uputstva ruskog predsednika izdata su s ciljem da se poljoprivredna proizvodnja povećala za najmanje 25 odsto, a njen izvoz najmanje 1, 5 puta do 2030. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je ruskoj vladi da razvije dodatne mere za podršku poljoprivrednicima, saopštio je Kremlj. 

Spisak uputstava ruskog predsednika vladi za dalji rad nastao je nakon radnog putovanja predsednika u Stavropoljski kraj, a kako bi se poljoprivredna proizvodnja povećala za najmanje 25 odsto, a njen izvoz najmanje 1, 5 puta do 2030. godine.

Ruski lider je predložio da se razmotri povećanje finansija za investiciono kreditiranje poljoprivrednika, povećanje podrške malom biznisu i razvoj melioracije.

Predloženo je i da se razmotre mere za izgradnju objekata neophodnih za preradu i skladištenje poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane, kao i za razvoj infrastrukture namenjene izvozu ovih proizvoda.

Takođe, u četvrtak su mladi poljoprivrednici sa Krima dobili državnu podršku u iznosu od 156 miliona rubalja za šest godina.


Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR