Glas Javnosti
posta

PUTIN JE OD DANAS APSOLUTNO ZAŠTIĆEN a ovako je nekada SAM HEROJSKI ODBRANIO zgradu KGBa u kojoj je započeo KARIJERU AGENTA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlada Rusije danas je donela uredbu po kojoj je predsedniku ove zemlje Vladimiru Putinu garantovan doživotni imunitet od krivičnog gonjenja.

Ovo bi pre svega mogla da bude naznaka Putinovog skorog odlaska sa vlasti, mada to nije jedini razlog iz kog je Putin u žiži interesovanja svetske javnosti. Naime, o njemu je objavljena jedna veoma interesantna priča iz perioda kada je kao major KGB-a bio stacioniran u Istočnoj Nemačkoj. Tačnije, u Drezdenu.

U to vreme,  KGB i nemački Štazi su sarađivali izuzetno blisko, pa se i ruska obaveštajna služba našla na udaru demonstranata iz Istočne Nemačke 5. decembra 1989, nakon što su prostorije Štazija, po padu berlinskog zida, demolirane. 

Kada se rulja uputila ka mestu gde su se nalazili agenti KGB-a, Putin je sam izašao ispred mase naoružan jednim pištoljem i rekao im mirnim tonom:

- Ovo je teritorija Sovjetskog saveza, i vi ste na granici. Kada kažem da ću pucati na svakoga ko ugrozi naš posed, ozbiljan sam.

Pogađate - protestanti su ga ubrzo poslušali, a prostorije KGB-a, u kojima se nalazio veliki broj dokumenata za koje se pretpostavlja da su bili zapravo meta napada, su ostale netaknute. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR