Glas Javnosti

PUTIN IMA RIVALA NA IZBORIMA! Bivša TV novinarka ušla u izbornu trku

Svet
Autor: Glas javnosti

Kandidatkinja je predala dokumente zvaničnicima u Centralnoj izbornoj komisiji

Bivša TV novinarka Jekaterina Duncova, istakla je kandidaturu za predsedničke izbore u Rusiji u martu sledeće godine.


Duncova je predala dokumente zvaničnicima u Centralnoj izbornoj komisiji kako bi formalno ušla u izbornu trku, u kojoj je učešće trenutno najavio još samo aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je na vlasti kao predsednik ili premijer od 1999. godine i želi još jedan šestogodišnji mandat.


Sledeća obaveza Duncove (40) je da prikupi 300.000 potpisa podrške svojoj kandidaturi iz cele Rusije i da ih dostavi Centralnoj izbornoj komisiji do 31. januara sledeće godine.

Onim kandidatima koje predloži politička stranka potrebno je 100.000 potpisa.  Ova bivša novinarka je prošlog meseca u intervjuu  pozvala na okončanje sukoba u Ukrajini i oslobađanje političkih zatvorenika, uključujući opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.


Duncova je u tom razgovoru izbegavala da upotrebi reč "rat" za sukob Rusije i Ukrajine, koje Kremlj naziva "specijalnom vojnom operacijom", i priznala je da se plaši, navodi britanska agencija.

Kremlj je saopštio da bi Putin mogao ubedljivo da pobedi na nastupajućim izborima, jer uživa ogromnu podršku javnosti, sa rejtingom od oko 80 odsto, prema istraživanja javnog mnjenja.

Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR