Glas Javnosti

Putin i Lukašenko razgovarali čak 14 sati

Svet
Autor: Glas javnosti

U osvrtu na nedavnu posetu ruskog predsednika Minsku, izvori bliski pres službi predsednika Belorusije otkrili su neke interesantne detalje posete.

Zvanična poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku trajala je 25 časova, od kojih je čak 14 ruski predsednik proveo razgovarajući i radeći sa liderom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, javljaju telegram kanali bliski pres službi beloruskog predsednika. 

Šef ruske države doputovao je u četvrtak kasno uveče u zvaničnu posetu Belorusiji. Lukašenko ga je dočekao na aerodromu.


Kako otkrivaju izvori bliski beloruskom lideru, Lukašenko i Putin su večerali u neformalnoj atmosferi. Razgovor je trajao četiri sata, a lideri su se rastali tek oko pola četiri ujutru.

U petak, Lukašenko i Putin su razgovarali u užem i proširenom formatu, a potom i sa medijima. Nakon ovoga, predsednici su nastavili dijalog na radnom ručku.

Putin je oko ponoći napustio Belorusiju, a do aerodroma ga je ispratio Lukašenko.

Lideri su za tih 14 sati uspeli da razgovaraju o svim pitanjima o kojima je trebalo da se diskutuje, dogovorili su se o daljim kontaktima, a Putin je Lukašenka, takođe, pozvao u goste. 

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR