Glas Javnosti

Putin čestitao VIjetnamu godišnjicu nezavisnosti

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusko-vijetnamski odnosi zasnovani su na dobrim tradicijama prijateljstva i međusobnog poštovanja, poručio je ruski predsednik

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je vijetnamskom predsedniku Vo Van Tuongu čestitao 78. godišnjicu nezavisnosti te republike, navodi se na sajtu Kremlja.


"Poštovani druže Vo Van Tuong, primite moje iskrene čestitke povodom 78. godišnjice nezavisnosti Vijetnama. Rusko-vijetnamski odnosi su zasnovani na dobrim tradicijama prijateljstva i međusobnog poštovanja. Naše zemlje su uspostavile plodnu saradnju u različitim oblastima i konstruktivnu interakciju u međunarodnim poslovima", navodi se u čestitki Putina.

Ruski predsednik je izrazio uverenje da će, "zajedničkim naporima, zemlje dodatno ojačati sveobuhvatno strateško partnerstvo u korist naroda Rusije i Vijetnama, u interesu osiguranja bezbednosti i stabilnosti u Azijsko-pacifičkom regionu".

"Želim vam zdravlje i uspeh, a svim vašim sunarodnicima – sreću i blagostanje", zaključio je Putin.

Nakon japanske okupacije (1941-1945) kao rezultat pobede Avgustovske revolucije 2. septembra 1945. godine, Vijetnam je proglašen nezavisnom državom – Demokratskom Republikom Vijetnam (DRV). Nakon toga, više od osam godina (1945-1954), zemlja je branila svoj suverenitet u ratu sa Francuskom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR