Glas Javnosti

PUTIN ČESTITAO OSLOBOĐENJE BAHMUTA: Svi koji su se istakli biće nagrađeni

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je sinoć zauzimanje Bahmuta, javila je pres-služba Kremlja.

"Vladimir Putin čestita jurišnim odredima Grupe Vagner, a takođe i svim vojnicima Oružanih snaga Rusije, koji su im pružali neophodnu podršku, završetak operacije zauzimanja Artjomovska".

Svi oni koji su se istakli biće nagrađeni državnim nagradama, poručuju iz Kremlja.

Podsetimo, osnivač Grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin juče je svečano objavio da su "vagnerovci" završili zauzimanje grada Bahmuta, koji je mesecima bio glavno žarište na frontu. Prigožin je zahvalio predsedniku Rusije za dobijenu priliku da "vagnerovci" brane otadžbinu, vojnicima za hrabrost, a ruskom narodu za veliku podršku.



Kako je rekao, njegove jedinice će grad napustiti 25. maja da bi se vojnici zasluženo odmorili i kasnije prošli dodatnu obuku. Ipak, Prigožin je istakao da će se "vagnerovci" ponovo odazvati ukoliko ih otadžbina pozove.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je i zvanično potvrdilo oslobađanje Bahmuta, iako ukrajinska strana, prema poslednjim podacima Oružanih snaga Ukrajine od ovog jutra, još uvek negira gubitak ovog sada već mitskog mesta. 


"Oslobađanje grada Artjomovska uspešno je završeno zahvaljujući napadima jurišnih odreda Grupe Vagner i podršci artiljerije i avijacije vojne grupacije Jug", saopštilo je rusko ministarstvo.

Glas javnosti/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR