Glas Javnosti

PUŠKOV SPUSTIO ČEHE NA ZEMLJU

Svet
Autor: Glas javnosti

NATO zemlje koje su sposobne za rat sa Moskvom ne haju za mišljenje Praga kada se razmatra to pitanje, istakao je ruski senator i odgovorio načelniku Generalštaba Češke koji je kazao da Ruse treba zaplašiti da ne dođe do rata.

Ruski senator Aleksej Puškov odgovorio je načelniku Generalštaba Češke Republike Karelu Ržeku koji je kazao da je Rusiju potrebno samo malo zaplašiti, kako ne bi došlo do rata i poručio mu da se ne zanosi jer se njegova zemlja ništa ne pita.

"Njegovo mišljenje je ravno nuli. Češka je zemlja sa deset miliona ljudi i beznačajnom vojskom", piše Puškov na Telegramu i podseća da je Češka članica NATO saveza.

Pitanje kao što je "rat sa Rusijom" NATO zemlje sigurno ne razmatraju sa Češkom, odluke o tome se donose daleko od Praga, ističe Puškov.


"A kada tamo neki češki general tvrdi da može da zamisli rat sa Rusijom, to izgleda i nadmeno i glupo, jer od njegove zemlje ništa ne zavisi", zaključio je senator.

Rusija je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja NATO bloka, ali da neće ignorisati akcije koje mogu biti opasne po njene interese. Istovremeno, ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da prestane sa militarizacijom kontinenta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR