Glas Javnosti

PULICEROVA NAGRADA dodeljena tinejdžerki koja je snimila ubistvo DŽORDŽA FLOJDA (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Specijalna nagrada Pulicer dodeljena je tinejdžerki čiji je video snimak smrti Afroamerikanca Džordža Flojda pod kolenom belog policajca pokrenuo globalni pokret protiv rasne nepravde i policijske brutalnosti

Žiri za Pulicerove nagrade, najprestižnije američke novinarske nagrade, nagradio je 18-ogodišnju Darnelu Frejžer, zbog toga što je „hrabro snimila ubistvo Džordža Flojda, u videu koji je podstakao proteste protiv policijske brutalnosti širom sveta, ukazujući na presudnu ulogu građana u novinarskoj potrazi za istinom i pravdom“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Flo McAfee (@summerlandstudio)

Frejžer je imala 17 godina kada je snimila Flojdovu smrt u maju 2020. godine, kada ga je privela policija Mineapolisa, piše N1.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Newslink7.com (@newslink7com)

List Star Tribjun iz Mineapolisa, dobio je Pulicerovu nagradu za udarne vesti za pokrivanje ubistva Džordža Flojda 25. maja 2020. godine, i građanskih nemira koji su usledili u gradu.

Flojd, Afroamerikanac, umro je pošto ga je beli policajac Derek Šovin držao pritisnutog za vrat na zemlji devet minuta i 29 sekundi. Taj postupak je izazvao talas protesta prvo u Mineapolisu, a zatim širom SAD.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR