Glas Javnosti

PUCNJAVA PO DONBASU, situacija sve teža, PUTIN PRELOMIO!

Svet
Autor: Glas javnosti

U regionu Donjecka i Luganska odjekivale su eksplozije, a prvi civili iz regiona Donbasa prebegli su u Rostovsku oblast.

Do sada, u rusku Rostovsku oblast stiglo je oko 40.000 stanovnika Donbasa, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

Više od 2.000 ljudi je poslato vozom u Voronješku i Kursku oblast.

Hrvatska uputila poziv

Hrvatska je preporucila svojim državljanima na istoku Ukrajine da napuste to podrucje, izjavio je danas ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Naveo je da je ta odluka doneta u intenzivnoj komunikaciji sa ambasadorkom u Ukrajini i sledeći iskustva drugih država, prenosi agencija Hina.





- Situacija je zabrinjavajuća, ali to ne znači da će eskalirati. Još se ulažu diplomatski napori kako se to ne bi dogodilo - rekao je Grlić Radman u Minhenu, gde učestvuje na bezbednosnoj konferenciji.

Oglasio se Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je, u telefonskom razgovoru sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, rekao da su uzrok eskalacije situacije u Donbasu provokacije ukrajinskih snaga bezbednosti, saopštio je danas Kremlj.

Putin i Makron su ocenili da je potrebno intenzivirati potragu za diplomatskim rešenjima, preneo je TAS S.

Kremlj u saopštenju dodaje da su temeljno razmenjena mišljenja o situaciji oko Ukrajine, kao i o dugoročnim pravnim garancijama za bezbednost Ruske Federacije.

Putin je ponovio da SAD i NATO moraju konkretno i suštinski da odgovore na zahteve Rusije za bezbednosne garancije.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR