Glas Javnosti

PUCANJ U PRAZNO ILI OZBILJNO UPOZORENJE? Lukašenko poručio DA ĆE UĆI U RAT!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, poručio je da će njegova zemlja ući u rat ako preko nje neko pokuša da napadne Rusiju.

- Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat - izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
 
- U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60-65 hiljada vojnika ući će u rat. Prema odredbama sporazuma o Kolektivnoj bezbednosti i sporazuma o državnoj uniji, Zapad je u našoj zoni odgovornosti - izjavio je Lukašenko.

Kako je dodao, ako se dogodi takav napad sa zapada, severa ili juga, "odmah ćemo pohitati u pomoć Rusiji".

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da borbenu gotovost podigne na viši nivo u jedinicama koje kontrolišu zapadne granice Belorusije. Nešto kasnije, 19. avgusta, beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin naredio je da se pogranična armijska oblast Grodno pojača taktičkim raketnim jedinicama, višecevnim raketnim baterijama, bespilotnim letelicama i protivvazdušnim raketnim sistemima.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR