Glas Javnosti

PUČ U JERMENIJI, ministarstva sile TRAŽE SMENU PREDSEDNIKA? Pašanjin smenio načelnika GENERALŠTABA, sada i POLICIJA traži OSTAVKU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon što je prethodne godine proglašeno primirje između Jermenije i Azerbejdžana nakon krvavih sukoba u Nagorno Karabahu, situacija u Zakavkazju daleko je od stabilne. Naime, vesti koje dolaze iz Jermenije govore da je u toj zemlju u toku neka vrsta puča s obzirom da su delovi vojske i policije otkazali poslušnost premijeru Nikolu Pašinjanu.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da je, posle zahteva vojske da podnese ostavku, smenio šefa Generalštaba Onika Gasparjana.

Prethodno je jermenski Generalštab zatražio ostavku Pašinjana i upozorio ga da ne primenjuje silu protiv naroda, prenosi agencija RIA Novosti.

Zahtev vojske za smenu Pašinjana usledio je dan nakon što je predsednik Armen Sarkisjan, na predlog Pašinjana, smenio prvog zamenika šefa Generalštaba Tirana Hačatrijana, koji je, prema izveštajima medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima Iskander.

Pašinjan se suočava sa protestima u zemlji od postizanja primirja sa Azerbejdžanom o spornom regionu Nagorno Karabah, u novembru prošle godine.

I policija na strani vojske?

Posle jutrošnjeg zahteva vojske da jermenski premijer  Nikola Pašinjan podnese ostavku, pismo iste sadržine stiglo je i od policije. Policijsko pismo potpisalo je čak 30 visokih policijskih funkcionera, a ono je stiglo u trenutku dok se Pašinjanin nalazi u šetnji sa pristalicama ulicama Jerevana.


 
Policijski funkcioneri među kojima ima generala i pukovnika, naveli su u svom pismu da podržavaju sve zahteve vojske. Oni su pozvali premijera Pašinjanina, da podnese ostavku i najavili da će otvoreno podržati vojsku.

Na Tviteru osvanula je i lista poliijskih funkcionera koji su potpisali ovaj zahtev.

" Krizna situacija nakon rata zahteva brzo rešavanje. Izražavamo podršku komandantima vojske i pridružujemo se njihovoj izjavi. “

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR