Glas Javnosti

Птица не може да пролети: Ево како МиГ-31 пресреће авион који је „повредио“ руски ваздушни простор

Svet
Autor: Glas Javnosti / rs.rbth.com

На Камчатки је ловац-пресретач МиГ-31 пресрео авион условног противника који је повредио руски ваздушни простор, и приморао га да се спусти.

У летно-тактичкој војној вежби засебног мешовитог авијацијског пука снага и трупа на североистоку Русије пилоти руских ловаца су увежбавали пресретање и принудно слетање авиона који је повредио ваздушни простор Руске Федерације.

 
Министарство одбране РФ је саопштило да су маневри изведени на Камчатки. Телевизија „Звезда“ објавила је упечатљиве снимке пресретања. У улози „прекршиоца“ био је противбродски авион Ил-38.

„Према плану војне вежбе, Ил-38 је извео улогу летелице која је скренула са утврђене путање и приближила се линији руске државне границе“, објашњено је у министарству.

Са аеродрома Јелизово је на знак узбуне полетео висински ловац-пресретач МиГ-31 који припада дежурним снагама ПВО.

Морнарички пилоти су визуелно уочили авион, успоставили контакт са пилотима и дали им знак да напусте ваздушни простор Руске Федерације. „Прекршилац“ није испунио овај законити захтев, после чега се МиГ-31 приближио „незваном госту“, приморао га да промени путању лета и отпратио до најближег војног аеродрома где је условни противник атерирао.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR